PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulvių pagrindui reikės:
bulvės, 4-5 vnt
kvietiniai miltai, 4 šaukštai
sviestas, 30 g
kefyras, 1 šaukštas
kiaušinis, 1 vnt
druka, truputis
karis, ar kiti mėgstami prieskoniai, truputis
Išverdame bulves ir sutriname bulvių košę, į ją įmaišydami miltų, sviesto, kefyro, kiaušinį, druską, prieskonius.
Pasiruošiame įdarą: Į įkaitintą keptuvę dedame faršą, pjaustytą svogūno galvą, susmulkintą česnakėlį, pipirų, druskos bei pomidorų tyrę. Baigiant kepti mėsai, sudedame tarkuotą morką kelioms minutėms kartu pasitroškinti. Apipjaustome duonos riekių kraštelius ir lengvai paskrudinam orkaitėj, ar apkepame keptuvėje.
Kepimo indą išklojame folija, patepame aliejumi bei apibarstome džiūvėsėliais. Duona uždengiame kepimo indo dugną. Išplakame kiaušinį su miltais bei šlakeliu vandens ir užpilame duoną. Pabarstome dar kartą džiūvėsėliais ir dedame sluoksnį paruošto faršo. Dedame smulkintus raugintus agurkėlius, pabarstome sūriu ir užpilame viską bulvių koše. Viršų dar kartą užbarstome trupučiu sūrio. Užkepėlę pašlakstykite aliejaus bei citrinos sulčių mišiniu ir šaukite į gerai įkaitintą orkaitę kokiai 20 minučių. O tada kelias minutes pakepkite grilyje, kad apskrustų. Skanaus.
Jei turite mažus kepimo indelius (geriausiai tinka molinukai), puikiai tiks paruošti juose po vieną porciją. Visa skarda tinka alkanai šeimynai, o molinukai draugams. Jei norite nustebinti svečius, bulvių košę padarykite tirštesnę įdėję miltų. Ją formuokite konditeriniu švirsktu, bus labai puošnu.