Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais gabaliukais ir, įpilus truputį vandens, patroškinti. Troškinti neilgai, kad obuolių gabaliukai nesuirtų. Svogūnus susmulkinti ir sumaišyti su obuoliais, sudėti pomidorų pastą, actą, cukrų, garstyčias, pasūdyti, įberti pipirų ir įmesti gvazdikėlius. Troškinti gautą masę 1 val. Periodiškai maišyti. Karštą padažą supilti į stiklainį ir iškart užsukti. Laikyti šaldytuve.
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
2 vienetai gvazdikėlių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
3 vienetai obuolių
1 valgomasis šaukštas garstyčių
2 vienetai svogūnų
2 valgomieji šaukštai acto (obuolių)
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais gabaliukais ir, įpilus truputį vandens, patroškinti. Troškinti neilgai, kad obuolių gabaliukai nesuirtų. Svogūnus susmulkinti ir sumaišyti su obuoliais, sudėti pomidorų pastą, actą, cukrų, garstyčias, pasūdyti, įberti pipirų ir įmesti gvazdikėlius. Troškinti gautą masę 1 val. Periodiškai maišyti. Karštą padažą supilti į stiklainį ir iškart užsukti. Laikyti šaldytuve.