• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 česnakų
  • 400 gramų pomidorų pastos (konservuoti, kapoti)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 450 gramų jautienos (malta)
  • 25 gramai kvietinių miltų
  • 300 mililitrų pieno
  • 1 vienetas makaronų (lazanijos, pakelis)
  • 100 gramų pievagrybių
  • 50 gramų sviesto
  • 300 mililitrų sultinio (jautienos)
  • 100 gramų sūris (fermentinis/parmezano)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Paruošti mėsos padažui reikės pakepinti faršą ir smulkintą svogūną kol paruduos, supilti sultinį, sukapotą česnaką, pomidorus, pjaustytus grybus ir išmaišyti.
    Kepti maždaug 1 valandą kol padažas taps tirštas.
    Norint dar labiau sutirštinti, galima mažame kiekyje vandens išmaišyti du arbatinius šaukštelius kukurūzų miltų ir bemaišant supilti į mėsos padažą.
    Balto padažo gaminimui ištirpdykite inde 25 g sviesto, pastoviai maišydami supilkite miltus ir po truputį pilkite pieną kol padažas sutirštės.
    Nuėmus nuo orkaitės, pabaigai supilkite didesnę dalį tarkuoto sūrio.
    Toliau ištepkite sviestu kepimo formą ir vieną po kito klokite visus ingredientus, pradedant mėsos padažu, ant viršaus - lazanijos makaronais. Tuomet užpilti baltu padažu ir taip toliau.
    Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes.
    Nepamiršti ant viršaus prieš kepant užbarstyti likusį tarkuotą fermentinį arba parmezano sūrį.
    Skanaus!

Autorius: Aušrytė

INGREDIENTAI:

  • 1 česnakų
  • 400 gramų pomidorų pastos (konservuoti, kapoti)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 450 gramų jautienos (malta)
  • 25 gramai kvietinių miltų
  • 300 mililitrų pieno
  • 1 vienetas makaronų (lazanijos, pakelis)
  • 100 gramų pievagrybių
  • 50 gramų sviesto
  • 300 mililitrų sultinio (jautienos)
  • 100 gramų sūris (fermentinis/parmezano)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Paruošti mėsos padažui reikės pakepinti faršą ir smulkintą svogūną kol paruduos, supilti sultinį, sukapotą česnaką, pomidorus, pjaustytus grybus ir išmaišyti.
    Kepti maždaug 1 valandą kol padažas taps tirštas.
    Norint dar labiau sutirštinti, galima mažame kiekyje vandens išmaišyti du arbatinius šaukštelius kukurūzų miltų ir bemaišant supilti į mėsos padažą.
    Balto padažo gaminimui ištirpdykite inde 25 g sviesto, pastoviai maišydami supilkite miltus ir po truputį pilkite pieną kol padažas sutirštės.
    Nuėmus nuo orkaitės, pabaigai supilkite didesnę dalį tarkuoto sūrio.
    Toliau ištepkite sviestu kepimo formą ir vieną po kito klokite visus ingredientus, pradedant mėsos padažu, ant viršaus - lazanijos makaronais. Tuomet užpilti baltu padažu ir taip toliau.
    Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes.
    Nepamiršti ant viršaus prieš kepant užbarstyti likusį tarkuotą fermentinį arba parmezano sūrį.
    Skanaus!

Autorius: Aušrytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų