0.5 arbatinio šaukštelio prieskonių (čiobreliai, raudonėlis ir bazilikas)
1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užkaisti puodą, į jį supilti aliejų, sudėti susmulkintą svogūną, česnaką, morkas ir pakepinti ant vidutinės ugnies apie 2 minutes. Tuomet supilti nevirtus lęšius ir išmesti odeles. Supilti vandenį, sudėti pomidorų pastą, cukrų, lauro lapus, vištienos arba daržovių sultinį, druską ir pipirus. Pavirinti ant vidutinės ugnies apie 40 minučių. Tuomet sumažinti ugnį, nuimti dangtį, išmaišyti ir virti, neuždengus, dar apie 15 minučių. Patiekti šiltą. Skanaus.
Autorius: Mingailė
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus
4 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (šviežiai malti)
2 vienetai laurų lapų (lapai)
1 stiklinė lešių
0.5 stiklinės morkų (supjaustytos griežinėliais)
1 vienetas svogūnų
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
5 stiklinės vandens
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 stiklinė sultinio (vištienos arba daržovių)
0.5 arbatinio šaukštelio prieskonių (čiobreliai, raudonėlis ir bazilikas)
1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užkaisti puodą, į jį supilti aliejų, sudėti susmulkintą svogūną, česnaką, morkas ir pakepinti ant vidutinės ugnies apie 2 minutes. Tuomet supilti nevirtus lęšius ir išmesti odeles. Supilti vandenį, sudėti pomidorų pastą, cukrų, lauro lapus, vištienos arba daržovių sultinį, druską ir pipirus. Pavirinti ant vidutinės ugnies apie 40 minučių. Tuomet sumažinti ugnį, nuimti dangtį, išmaišyti ir virti, neuždengus, dar apie 15 minučių. Patiekti šiltą. Skanaus.