Lengvai paruošiamas ir itin gardus patiekalas, norintiems kažko naujo ir paprasto pietų stalui.
INGREDIENTAI:
- 8 vienetai tortilijos
- 500 gramų kiaulės faršo
- 200 gramų fermentinio sūrio
- 1 vienetas svogūnų
- 1 vienetas paprikų
- 1 vienetas pomidorų pastos
- 4 valgomieji šaukštai pieno
- 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
- 3 skiltelės česnakų
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis pipirai
- šiek tiek česnakinio padažo
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 8
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Suberiame kiaulienos faršą į keptuvę, pagardiname prieskoniais, kai šiek tiek apkepa, suberiame supjaustytus svogūnus, česnaką ir papriką. Viską gerai apkepiname. Tuomet suberiame supjaustytą pomidorą šiek tiek apkepiname ir supilame pomidorų padažą. Patroškiname ir išjungiame.
- Kiekvieną tortiliją ištepame česnakiniu padažu ir ant kiekvienos padaliname apkepintą masę, suvyniojame ir išdėliojame į paruoštą kepimo formą.
- Tuomet įpilame šlakelį pieno į kepimo formą ir tortilijų viršų aptepame grietine, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Dar galima ant sūrio šiek tiek užbarstyti universalių prieskonių mišinio.
- Paruoštą patiekalą dedame į įkaitintą 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepame apie 10-15 minučių. Skanaus!
REKLAMA