Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėm. Miltus, vandenį, cukrų, druską, kiaušinius sudėti į indą ir viską gerai išmaišyti turi gautis vientisa, ne per tiršta masė, jei per tiršta tuomet dapilkite dar šiek tiek vandens. Į paruoštą tešlą sukrėskite obuolius ir išmaišykite.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir dėkite po šaukštą tešlos su obuoliu kartu ir kepkite, kol gražiai pagels ir apskrus. Jie turi gautis tokie beformiai. Tada išgriebkite iš keptuvės ir sudėkite į lėkštę, užberkite cukraus,o į viduį jei mėgstate galite įdėti grietinės,arba uogienės, tada nereiks cukraus. Ir skanaukite. Tai mano mėgstamiausi blyneliai, kol karšti, nors labai skanūs ir kai atvėsta. Paprasti, bet labai skanūs. Skanaus!
Autorius: salomeja
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
5 vienetai obuolių
3 vienetai kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
0.5 litro vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėm. Miltus, vandenį, cukrų, druską, kiaušinius sudėti į indą ir viską gerai išmaišyti turi gautis vientisa, ne per tiršta masė, jei per tiršta tuomet dapilkite dar šiek tiek vandens. Į paruoštą tešlą sukrėskite obuolius ir išmaišykite.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir dėkite po šaukštą tešlos su obuoliu kartu ir kepkite, kol gražiai pagels ir apskrus. Jie turi gautis tokie beformiai. Tada išgriebkite iš keptuvės ir sudėkite į lėkštę, užberkite cukraus,o į viduį jei mėgstate galite įdėti grietinės,arba uogienės, tada nereiks cukraus. Ir skanaukite. Tai mano mėgstamiausi blyneliai, kol karšti, nors labai skanūs ir kai atvėsta. Paprasti, bet labai skanūs. Skanaus!