REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 12
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vyšnių sluoksniui: 30 g želatinos užpilti 70 ml šalto vandens, kad išbrinktų.
- Išvirti vyšnių sirupą: suberti vyšnias, užpilti 850 ml vandens, suberti cukrų. Išmaišyti ir leisti užvirti. Užvirus, nukošti.
- Saują sirupe virtų vyšnių išdėlioti būsimo torto formos dugne.
- Išbrinkusią želatiną pakaitinti ant nedidelės ugnies (arba karšto vandens vonelėje), kol ištirps. Per tankų sietelį supilti į 500 ml vyšnių sirupo. Gerai išmaišyti ir užpilti ant vyšnių torto formoje. Dėti į šaldytuvą sustingti (apie 1 valandą).
- Grietinėlės sluoksnis: 15 g želatinos užpilti 40 ml vandens. Grietinėlę supilti į puodą, pagal skonį berti cukraus pudros, įlašinti vanilės ekstrakto. Pakaitinti beveik iki virimo, tačiau neužvirti. Nukelti nuo kaitros. Želatiną pakaitinti ant nedidelės ugnies, kol granulės ištirps. Per tankų sietelį supilti į grietinėlę. Gerai išmaišyti ir praaušinti.
- Pirmajam torto sluoksniui sutvirtėjus, atsargiai užpilti pravėsusį grietinėlės sluoksnį.
- Paskutiniam sluoksniui: iš likusio vyšnių sirupo ir želatinos, taip pat kaip pirmąjį, paruošti paskutinį torto sluoksnį. Atsargiai supilti jį ant grietinėlės sluoksnio ir palikti tortą šaldytuve per naktį.
- Prieš išimant tortą iš formos pamerkti į dubenį su karštu vandeniu sekundei. Tuomet ant torto formos uždėti apverstą lėkštę ir staigiu judesiu apversti. Skanaus!
REKLAMA