• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 14 vienetų alyvuogių (įdarui)
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 300 mililitrų vandens
  • 230 gramų parmezano sūrio (įdarui)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 7 gramai mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Labai paprastas naminės baltos duonos receptas. Italai į focaccia paprastai deda daug įvairių džiovintų žolelių. Taigi mėgstate pikantiškesnį skonį, į tarkuotą sūrį įmaišykite džiovinto baziliko. Focaccia - storulės bandelės vienodai skanios karštos ir atvėsusios, jos jums tiks ir pusryčiams, ir prie sriubų, ir prie salotų, ir šiaip sau paužkandžiauti.

    1. Išsijotus miltus sumaišyti su dviem kupinais šaukštais cukraus, druska ir sausomis mielėmis.
    2. Įpilti 3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir maždaug 300 ml ŠILTO vandens. Užmaišyti ir gerai išminkyti tešlą, pridengti ją rankšluosčiu ir 40 min. palikti šiltoje patalpoje, kad pakiltų.
    3. Pakilusią tešlą dar kartą paminkyti ir padalinti į 14 kamuoliukų. Kiekvieną kamuoliuką suploti ir į jo vidų įdėti juodąją arba žaliąją alyvuogę (pagal jūsų skonį) ir žiupsnelį tarkuoto sūrio.
    4. Vėl suformuoti rutuliukus, šįkart su įdaru, ir sudėti juos į apvalią 26 cm diametro kepimo formą, pateptą aliejumi. Tarp rutuliukų turėtų likti mažyčiai tarpeliai.
    5.Kepimui paruoštos bandelės turi dar šiek tiek pakilti, o mes tuo metu jau įjungiame orkaitę, kad įkaitinti ją iki +190 °C. Pakilusios focaccia - storulės bandelės susijungs. Aptepti kepinio paviršių kečupu ir kiaušinio plakiniu ir kepti 35 - 40 min. Likus pora min. iki kepimo pabaigos, pabarstyti sūriu. Skanaus!

Autorius: Jūratė

INGREDIENTAI:

  • 14 vienetų alyvuogių (įdarui)
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 300 mililitrų vandens
  • 230 gramų parmezano sūrio (įdarui)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 7 gramai mielių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Labai paprastas naminės baltos duonos receptas. Italai į focaccia paprastai deda daug įvairių džiovintų žolelių. Taigi mėgstate pikantiškesnį skonį, į tarkuotą sūrį įmaišykite džiovinto baziliko. Focaccia - storulės bandelės vienodai skanios karštos ir atvėsusios, jos jums tiks ir pusryčiams, ir prie sriubų, ir prie salotų, ir šiaip sau paužkandžiauti.

    1. Išsijotus miltus sumaišyti su dviem kupinais šaukštais cukraus, druska ir sausomis mielėmis.
    2. Įpilti 3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir maždaug 300 ml ŠILTO vandens. Užmaišyti ir gerai išminkyti tešlą, pridengti ją rankšluosčiu ir 40 min. palikti šiltoje patalpoje, kad pakiltų.
    3. Pakilusią tešlą dar kartą paminkyti ir padalinti į 14 kamuoliukų. Kiekvieną kamuoliuką suploti ir į jo vidų įdėti juodąją arba žaliąją alyvuogę (pagal jūsų skonį) ir žiupsnelį tarkuoto sūrio.
    4. Vėl suformuoti rutuliukus, šįkart su įdaru, ir sudėti juos į apvalią 26 cm diametro kepimo formą, pateptą aliejumi. Tarp rutuliukų turėtų likti mažyčiai tarpeliai.
    5.Kepimui paruoštos bandelės turi dar šiek tiek pakilti, o mes tuo metu jau įjungiame orkaitę, kad įkaitinti ją iki +190 °C. Pakilusios focaccia - storulės bandelės susijungs. Aptepti kepinio paviršių kečupu ir kiaušinio plakiniu ir kepti 35 - 40 min. Likus pora min. iki kepimo pabaigos, pabarstyti sūriu. Skanaus!

Autorius: Jūratė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų