INGREDIENTAI:
- 2 vienetai česnakų (skiltelės)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas pomidorų pastos
- 500 gramų pupelių (baltosios)
- 1 vienetas salierų (griežinėlis)
- 1 vienetas šalavijų (šakelė)
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pupelės užpilamos šaltu vandeniu ir per naktį mirkomos. Kitą dieną į išbrinkusias pupeles supilamas aliejus, sukrečiami sugrūsti česnakai, įmetama šalavijo šakelė, stambiai supjaustytas salieras ir pomidoras, Įberiama druskos ir pipirų. Verdama ant nedidelės ugnies maždaug dvi valandas. Pupelės paduodamos kaip pirmasis patiekalas.
Kitą dieną italai šias pupeles jau valgo kaip antrąjį patiekalą, karštą. Tam dviejuose šaukštuose aliejaus patroškinama keletas šakelių šalavijo, skiltelė česnako ir šakelė rozmarino. Jei nuo česnako patiekalas netektų spalvos, j jį reikia įdėti 1,5 šaukšto pomidorų padažo. Šis padažas sumaišomas su vakarykščiomis pupelėmis, viskas 10 min. patroškinama ir patiekiama su balta duona bei stikline raudonojo vyno.
REKLAMA