Nuluptas ir perpjautas bulves, bei cukinijų ritinėlius išskobti ir apibarstyti bulvių prieskoniais. Į maltą mėsą suberti maltos mėsos prieskonius, miltus, krakmolą, įmaišyti kiaušinį. Iš faršo formuoti kukulius ir dėti ant kiekvienos bulvės, o ant mėsos kukulio dar uždėti po tarkuotos bulvės „kepurę“. Šalia, toje pačioje skardoje išsikepti cukinijų žiedus. Į cukinijų žiedus, jau lėkštėje, sudėti keptas bulves, arba juos padėti šalia bulvių ir supilti padažą. Užpilą aš gaminu sutarkuodama po gabaliuką rudeninių daržovių - svogūno, moliūgo, cukinijos, patisono, paprikos, saliero, pridėdama prieskonių bei užvirdama su šlakeliu grietinėlės. Gražiai paserviravus tiktų Kalėdoms, ar Naujų sutikimui. Skanaus.
Autorius: Regina
INGREDIENTAI:
5 vienetai bulvių (didelės)
1 valgomasis šaukštas krakmolo
200 gramų kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas prieskonių (bulvėms)
1 arbatinis šaukštelis prieskonių (maltai mėsai)
10 vienetų cukinijos (riekutėmis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuluptas ir perpjautas bulves, bei cukinijų ritinėlius išskobti ir apibarstyti bulvių prieskoniais. Į maltą mėsą suberti maltos mėsos prieskonius, miltus, krakmolą, įmaišyti kiaušinį. Iš faršo formuoti kukulius ir dėti ant kiekvienos bulvės, o ant mėsos kukulio dar uždėti po tarkuotos bulvės „kepurę“. Šalia, toje pačioje skardoje išsikepti cukinijų žiedus. Į cukinijų žiedus, jau lėkštėje, sudėti keptas bulves, arba juos padėti šalia bulvių ir supilti padažą. Užpilą aš gaminu sutarkuodama po gabaliuką rudeninių daržovių - svogūno, moliūgo, cukinijos, patisono, paprikos, saliero, pridėdama prieskonių bei užvirdama su šlakeliu grietinėlės. Gražiai paserviravus tiktų Kalėdoms, ar Naujų sutikimui. Skanaus.