Išvalom lydeką, nulupame odą, išimam kaulą, nuo kaulo nuimam žuvies mėsą, lydekos odą truputį pasūdom.
Žuvies mėsą ir virtas morkas sumalam mėsmale. Svogūną susmulkinam stambesne tarka ir truputėlį pakepinę padedam, kad atvėstų.
Kiaušinius kietai išverdam, nulupam ir padedam, kad atvėstų. Atvėsus svogūnams ir kiaušiniams, pakepinta svogūną sudedam į faršą, kiaušinius supjaustom ir sudedam į bendrą masę, įmušam viena žalią kiaušinį, sudedam piene mirkyta bandelę ir prieskonius pagal skonį. Viską gerai išmaišom ir sukišam į lydekos odą.
Skardą ištepam aliejum, įdedam lydeka ir pašaunam į įkaitintą orkaitę. Kepam apie 50-60 min.
Skanaus!
Autorius: Ingrida
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai morkų (virtos)
1 vienetas svogūnų
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas lydekų
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių (žuvies)
1 vienetas bandelių (mirkyta piene)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvalom lydeką, nulupame odą, išimam kaulą, nuo kaulo nuimam žuvies mėsą, lydekos odą truputį pasūdom.
Žuvies mėsą ir virtas morkas sumalam mėsmale. Svogūną susmulkinam stambesne tarka ir truputėlį pakepinę padedam, kad atvėstų.
Kiaušinius kietai išverdam, nulupam ir padedam, kad atvėstų. Atvėsus svogūnams ir kiaušiniams, pakepinta svogūną sudedam į faršą, kiaušinius supjaustom ir sudedam į bendrą masę, įmušam viena žalią kiaušinį, sudedam piene mirkyta bandelę ir prieskonius pagal skonį. Viską gerai išmaišom ir sukišam į lydekos odą.
Skardą ištepam aliejum, įdedam lydeka ir pašaunam į įkaitintą orkaitę. Kepam apie 50-60 min.