Nulupame lydekai odą (lupti geriausia per papilvę, kad nesusigadintų odelė, o galvą paliekame nenupjautą), atskiriame kaulus, permalame žuvį 2 kartus. Smulkiai supjaustytus 2 svogūnus pakepiname svieste, ataušiname ir dedame į žuvies faršą, 2 riekeles batono minkštymo pamirkome grietinėlėje kokias 20min. ir dedame į tą patį faršą. Tada pilame 0.5 stiklinės manų kruopų, beriame druskos, pipiriukų pagal skonį, mušame 1 kiaušinuką, ir viską sumaišome. Kuo ilgiau maišysite, tuo puresnė bus žuvis :) Tada masę dedame į lydekos odą ir užsiuvame. Kepimo forma tepame aliejumi, o kepant kaskart dar įpilame vandens, kad nepridegtų. Kepame apie 1.5 val. 180-200 laipsnių temp. iškepus atsargiai ištraukiame siūliuką, dedame į indą, puošiame ir skanaus!!
Autorius: Vitka
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas lydekų
2 vienetai batono (riekelės)
0.5 stiklinės manų kruopų
šiek tiek vandens
šiek tiek grietinėlės
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nulupame lydekai odą (lupti geriausia per papilvę, kad nesusigadintų odelė, o galvą paliekame nenupjautą), atskiriame kaulus, permalame žuvį 2 kartus. Smulkiai supjaustytus 2 svogūnus pakepiname svieste, ataušiname ir dedame į žuvies faršą, 2 riekeles batono minkštymo pamirkome grietinėlėje kokias 20min. ir dedame į tą patį faršą. Tada pilame 0.5 stiklinės manų kruopų, beriame druskos, pipiriukų pagal skonį, mušame 1 kiaušinuką, ir viską sumaišome. Kuo ilgiau maišysite, tuo puresnė bus žuvis :) Tada masę dedame į lydekos odą ir užsiuvame. Kepimo forma tepame aliejumi, o kepant kaskart dar įpilame vandens, kad nepridegtų. Kepame apie 1.5 val. 180-200 laipsnių temp. iškepus atsargiai ištraukiame siūliuką, dedame į indą, puošiame ir skanaus!!