Lydeką išvalyti, atskirti mėsą nuo odos, odą pasūdyti. Sutarkuoti smulkia tarka morką, smulkiai supjaustyti svogūną ir viską apkepti svieste. Lydekos mėsą atskirti nuo kaulo ir sumalti mėsmale kartu su grietinėlėje išmirkyta balta duona. Sudėti keptas morkas su svogūnais, pasūdyti, papipirinti ir visą masę sudėti į lydekos odą, užsiūti pilvą. Kepti skardoje, uždengtoje folija apie 45 minutes 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Paskui nuimti foliją ir kepti, kol gražiai apskrus.
Autorius: Laima
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas lydekų (vidutinio dydžio)
1 vienetas batono (riekelė)
0.5 stiklinės grietinėlės (riebi)
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Lydeką išvalyti, atskirti mėsą nuo odos, odą pasūdyti. Sutarkuoti smulkia tarka morką, smulkiai supjaustyti svogūną ir viską apkepti svieste. Lydekos mėsą atskirti nuo kaulo ir sumalti mėsmale kartu su grietinėlėje išmirkyta balta duona. Sudėti keptas morkas su svogūnais, pasūdyti, papipirinti ir visą masę sudėti į lydekos odą, užsiūti pilvą. Kepti skardoje, uždengtoje folija apie 45 minutes 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Paskui nuimti foliją ir kepti, kol gražiai apskrus.