2 vienetai obuolių (nulupti ir stambiai sutarkuoti)
2 ir 1/4 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai pieno
400 gramų tešlos (Empanada bandelėms)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sudėti į puodą gervuoges, tarkuotus obuolius, 2 šaukštus miltų, cinamoną, 6 šaukštus cukraus ir vis maišant kaitinti apie 5 min. virš vidutinės ugnies, tačiau nepervirti, kad uogos visiškai nepasileistų. Pavirus sudėti į dubenį ir palikti atvėsti. Iškočioti tešlą, išspausti apskritus blynelius ir kiekvieno blynelio viduryje dėti po šaukštelį uogų įdaro. Patepti tešlos kraštelius pienu ir gražiai sulipinkite. Paruoštas bandeles dėti ant likusiais miltais apibarstytos kepimo skardos. Bandeles aptepti pienu, apibarstyti likusiu cukrumi ir kepti apie 15 min. 200 laipsnių temperatūroje. Patiekti atvėsusius. Skanaus.
Autorius: Karolina
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
8 valgomieji šaukštai cukraus
2 stiklinės gervuogių
2 vienetai obuolių (nulupti ir stambiai sutarkuoti)
2 ir 1/4 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai pieno
400 gramų tešlos (Empanada bandelėms)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sudėti į puodą gervuoges, tarkuotus obuolius, 2 šaukštus miltų, cinamoną, 6 šaukštus cukraus ir vis maišant kaitinti apie 5 min. virš vidutinės ugnies, tačiau nepervirti, kad uogos visiškai nepasileistų. Pavirus sudėti į dubenį ir palikti atvėsti. Iškočioti tešlą, išspausti apskritus blynelius ir kiekvieno blynelio viduryje dėti po šaukštelį uogų įdaro. Patepti tešlos kraštelius pienu ir gražiai sulipinkite. Paruoštas bandeles dėti ant likusiais miltais apibarstytos kepimo skardos. Bandeles aptepti pienu, apibarstyti likusiu cukrumi ir kepti apie 15 min. 200 laipsnių temperatūroje. Patiekti atvėsusius. Skanaus.