Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Suplakame atskirai baltymus, trynius plakame su cukrumi. Į trynių bei cukraus gautą masę dedame miltus bei suplaktus baltymus. Išplakame. Galiausiai įdedame grietinę ir vėl gerai suplakame. Obuolius nulupame ir supjauskome norimais gabaliukais ar juostelėmis. Sudedame obuolius į pagamintą tešlą ir gerai išmaišome, kad obuoliai tešloje pasiskirstytų tolygiai. Supilame tešlą į formą ir dedame į pašildytą orkaitę. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą. Skanaus!
Autorius: Emilija
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
5 vienetai obuolių
5 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
200 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Suplakame atskirai baltymus, trynius plakame su cukrumi. Į trynių bei cukraus gautą masę dedame miltus bei suplaktus baltymus. Išplakame. Galiausiai įdedame grietinę ir vėl gerai suplakame. Obuolius nulupame ir supjauskome norimais gabaliukais ar juostelėmis. Sudedame obuolius į pagamintą tešlą ir gerai išmaišome, kad obuoliai tešloje pasiskirstytų tolygiai. Supilame tešlą į formą ir dedame į pašildytą orkaitę. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą. Skanaus!