Į puodą supilti vandenį, sudėti sviestą, žiupsnelį druskos, cukrų ir užvirinti. Užvirus sumažinti ugnį, maišant suberti miltus ir maišyti, kol gausis vientisa masė. Tuomet nukelti nuo ugnies ir leisti 3-5 min. atvėsti. Pravėsus sudėti po vieną kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. Paruoštą tešlą sudėti į konditerinį švirkštą ir suformuoti ant aliejumi pateptos skardos nedidelius pyragaičius. Pyragaičius formuoti toliau vieną nuo kito, nes kepant jie išsipūs. Kepti apie 10 min. 200 laipsnių temperatūroje ir tuomet dar apie 10 min. sumažinus temperatūrą iki 180 laipsnių. Varškės kremui gerai sutrinti varškę ir sumaišyti su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi bei grietinėle. Paruoštą kremą patiekti prie eklerų. Skanaus.
Autorius: Milda
INGREDIENTAI:
140 gramų cukraus pudros
4 valgomieji šaukštai cukraus
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas vandens
100 mililitrų grietinėlės
340 gramų varškės
šiek tiek druskos
120 gramų sviesto (arba margarinas)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į puodą supilti vandenį, sudėti sviestą, žiupsnelį druskos, cukrų ir užvirinti. Užvirus sumažinti ugnį, maišant suberti miltus ir maišyti, kol gausis vientisa masė. Tuomet nukelti nuo ugnies ir leisti 3-5 min. atvėsti. Pravėsus sudėti po vieną kiaušinius ir viską gerai išmaišyti. Paruoštą tešlą sudėti į konditerinį švirkštą ir suformuoti ant aliejumi pateptos skardos nedidelius pyragaičius. Pyragaičius formuoti toliau vieną nuo kito, nes kepant jie išsipūs. Kepti apie 10 min. 200 laipsnių temperatūroje ir tuomet dar apie 10 min. sumažinus temperatūrą iki 180 laipsnių. Varškės kremui gerai sutrinti varškę ir sumaišyti su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi bei grietinėle. Paruoštą kremą patiekti prie eklerų. Skanaus.