Kiaušinius išplakiau su cukrumi. Supyliau likerį, aliejų, sodą ir dar kartą viską išplakiau. Kvietinius miltus sumaišiau su vaniliniu cukrumi, druska ir įmaišiau į kiaušinių plakinį. Pusę tešlos supyliau į kitą indelį, pridėjau kakavos ir gerai išmaišiau. Šviesią tešla supyliau į kepimo formą. Ant viršaus, ties viduriu užpyliau tamsiąją tešlą su kakava. Su mediniu pagaliuku pamaišiau, kad tamsi tešla nusėstų iki dugno. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 50 minučių.
Autorius: Daiva
INGREDIENTAI:
250 gramų cukraus
2.5 valgomojo šaukšto kakavos
3 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos (nugesinta)
100 mililitrų likerio (kiaušininis)
šiek tiek druskos
80 mililitrų aliejaus
40 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakiau su cukrumi. Supyliau likerį, aliejų, sodą ir dar kartą viską išplakiau. Kvietinius miltus sumaišiau su vaniliniu cukrumi, druska ir įmaišiau į kiaušinių plakinį. Pusę tešlos supyliau į kitą indelį, pridėjau kakavos ir gerai išmaišiau. Šviesią tešla supyliau į kepimo formą. Ant viršaus, ties viduriu užpyliau tamsiąją tešlą su kakava. Su mediniu pagaliuku pamaišiau, kad tamsi tešla nusėstų iki dugno. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 50 minučių.