Minkštą sviestą išsukame su baltuoju ir vaniliniu cukrumi. Įmušame ir išplakame kiaušinius. Jogurtą ar grietinę (30 proc. riebumo). Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į tešlą. Tešlą padaliname į du indus. Į vieną iš jų įmaišome kakavą. Į kepimo formeles (6 vienetų) dedame po 1-2 šaukštus kakavinės tešlos, ant viršaus šviežios, vėl tamsios tešlos. Ant viršus sudedame likusią šviesią tešlą. Kepame 25-30 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Puodelyje ištirpinkite sviestą, įmaišykite cukrų, pieną ir kakavą. Virkite apie 1 minutę. Iškepusių keksiukų viršų aptepkite pasigaminta glazūra.
Autorius: Nora
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus
3 valgomieji šaukštai cukraus (glazūrai)
2 valgomieji šaukštai kakavos
3 valgomieji šaukštai kakavos (glazūrai)
2 vienetai kiaušinių
230 gramų kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai pieno (glazūrai)
200 mililitrų jogurto (natūralus arba grietinė)
100 gramų sviesto
50 gramų sviesto (glazūrai)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Minkštą sviestą išsukame su baltuoju ir vaniliniu cukrumi. Įmušame ir išplakame kiaušinius. Jogurtą ar grietinę (30 proc. riebumo). Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į tešlą. Tešlą padaliname į du indus. Į vieną iš jų įmaišome kakavą. Į kepimo formeles (6 vienetų) dedame po 1-2 šaukštus kakavinės tešlos, ant viršaus šviežios, vėl tamsios tešlos. Ant viršus sudedame likusią šviesią tešlą. Kepame 25-30 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Puodelyje ištirpinkite sviestą, įmaišykite cukrų, pieną ir kakavą. Virkite apie 1 minutę. Iškepusių keksiukų viršų aptepkite pasigaminta glazūra.