PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mieles ištrinti su cukrumi, įberti šaukštą miltų ir įpilti 50 ml pašildyto vandens. Viską gerai išmaišyti ir palikti mieles šiltoje vietoje apie 15 – 20 min., kad suputotų. Į dubenį supilti šiltą vandenį, aliejų, suberti druską, kmynus, SANTA MARIA krapus, išplaktą kiaušinį, pakilusias mieles ir suberti persijotus miltus. Užminkyti tešlą. Minkyti 7 – 10 min., kol tešla nebekibs prie rankų. Minkėsi gerai ir greitai. Tada dubenį patepti aliejumi ir sudėti išminkytą tešlą. Dubenį padėti į šiltą vietą, uždengti rankšluostuku ir palikti 1 – 1.5 val., kad tešla pakiltų. Pakilusią tešlą perminkyti. Lentelę ar stalą pabarstyti miltais, paimti gabaliuką tešlos, jį plonai iškočioti ir supjaustyti pailgomis juostelėmis. Juosteles dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Palikti 15 min., kad juostelės pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių ir kepti juosteles apie 6 – 8 min. iš vienos pusės, paskui jas apversti ir dar kepti apie 4 min. iš kitos pusės. Jei norite labiau paskrudusių juostelių, kepkite ilgiau.
Labai skanios lazdelės tinkančios prie sriubos ar šiaip pakramsnoti...