• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1.5 stiklinės cukraus (+ 5 šaukštai)
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo (kukurūzų)
  • 4/5 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 12 vienetų batono (be plutos, riekės)
  • 2 stiklinės pieno (verdantis)
  • 1 stiklinė vandens (+ 3 šaukštai)
  • 1/5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 0.5 stiklinės razinų
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės (tarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Karameliniam glaistui nedideliame inde sumaišykite 1 stiklinę cukraus, 3 šaukštus vandens, 1 šaukštą citrinos sulčių ir nuolat maišant kaitinkite, kol masė karamelizuosis.
    Gautą karamelinio glaisto masę palikite atvėsti.
    Supjaustykite duoną nedideliais kubeliais, sudėti į dubenį, supilti verdantį pieną ir šakute viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
    Į atskirą dubenėlį įmuškite 3 kiaušinius, įdėkite 3 šaukštus cukraus, žiupsnelį druskos, išplakite ir sumaišykite su duonos ir pieno mase.
    Tuomet sudėkite razinas, tarkuotą citrinos žievelę, 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto ir išmaišykite.
    Pradžioje pasiruošta karamelinio glaisto mase padenkite kepimo formos dugną bei kraštus, supilkite pasiruoštą duonos pudingo masę, uždenkite folija ir kepkite apie 45 min. 175 laipsnių temperatūroje. Jei įkišus į pudingą peilį jis liek švarus - pudingas yra iškepęs.
    Nedideliame puode virš vidutinės ugnies ištirpinkite 2 šaukštus cukraus.
    Kai cukrus paruduoja atsargiai supilkite 0,5 stiklinės verdančio vandens ir maišant kaitinkite, kol karamelė ištirpsta vandenyje.
    Supilkite iš 0,5 stiklinės vandens ir 0,5 stiklinės cukraus pasigamintą sirupą ir virkite, kol masė sutirštės.
    Tuomet pridėkite 0,3 šaukštelio vanilės ekstrakto, maišant šluotele supilkite ištirpintą sviestą bei suberkite kukurūzų krakmolą ir virkite dar apie 2 min.
    Paruoštą karamelės padažą palikite atvėsti.
    Iškepusį pudingą išimkite iš orkaitės ir palikite ant grotelių, kad atvėstų.
    Patiekite kambario temperatūros su pasigamintu karameliniu padažu.
    Skanaus!

Autorius: Rosita

INGREDIENTAI:

  • 1.5 stiklinės cukraus (+ 5 šaukštai)
  • 1 valgomasis šaukštas krakmolo (kukurūzų)
  • 4/5 arbatinio šaukštelio vanilės (ekstraktas)
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 12 vienetų batono (be plutos, riekės)
  • 2 stiklinės pieno (verdantis)
  • 1 stiklinė vandens (+ 3 šaukštai)
  • 1/5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 0.5 stiklinės razinų
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės (tarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Karameliniam glaistui nedideliame inde sumaišykite 1 stiklinę cukraus, 3 šaukštus vandens, 1 šaukštą citrinos sulčių ir nuolat maišant kaitinkite, kol masė karamelizuosis.
    Gautą karamelinio glaisto masę palikite atvėsti.
    Supjaustykite duoną nedideliais kubeliais, sudėti į dubenį, supilti verdantį pieną ir šakute viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
    Į atskirą dubenėlį įmuškite 3 kiaušinius, įdėkite 3 šaukštus cukraus, žiupsnelį druskos, išplakite ir sumaišykite su duonos ir pieno mase.
    Tuomet sudėkite razinas, tarkuotą citrinos žievelę, 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto ir išmaišykite.
    Pradžioje pasiruošta karamelinio glaisto mase padenkite kepimo formos dugną bei kraštus, supilkite pasiruoštą duonos pudingo masę, uždenkite folija ir kepkite apie 45 min. 175 laipsnių temperatūroje. Jei įkišus į pudingą peilį jis liek švarus - pudingas yra iškepęs.
    Nedideliame puode virš vidutinės ugnies ištirpinkite 2 šaukštus cukraus.
    Kai cukrus paruduoja atsargiai supilkite 0,5 stiklinės verdančio vandens ir maišant kaitinkite, kol karamelė ištirpsta vandenyje.
    Supilkite iš 0,5 stiklinės vandens ir 0,5 stiklinės cukraus pasigamintą sirupą ir virkite, kol masė sutirštės.
    Tuomet pridėkite 0,3 šaukštelio vanilės ekstrakto, maišant šluotele supilkite ištirpintą sviestą bei suberkite kukurūzų krakmolą ir virkite dar apie 2 min.
    Paruoštą karamelės padažą palikite atvėsti.
    Iškepusį pudingą išimkite iš orkaitės ir palikite ant grotelių, kad atvėstų.
    Patiekite kambario temperatūros su pasigamintu karameliniu padažu.
    Skanaus!

Autorius: Rosita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų