REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 12
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pašildyti 100 ml vandens iki 37 °C temperatūros.
- Į didesnį dubenį sutrupinti mieles, užpilti šiltu vandeniu ir ištirpinti. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus ir druską. Viduryje padaryti duobutę ir supilti vandenį su mielėmis. Mediniu šaukštu įmaišyti šiek tiek miltų į vandenį su mielėmis, kad būtų tiršta košelė. Dubenį pridengti ir palikti 20 min., kol košelė suputos ir pakils. Supilti pusę likusio vandens. Įmaišyti miltus. Pagal poreikį įmaišyti likusį vandenį, kad tešla būtų standi ir drėgna.
- Išversti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti apie 10 min., kol taps lygi, blizgi ir elastinga. Palikti tešlą 5 min. pastovėti.
- Iš tešlos formuoti plokščią apskritimą, užberti riešutus. Perlenkti tešlą pusiau, tuomet švelniai minkyti 2 - 4 min., kol riešutai tolygiai pasiskirstys tešloje.
- Sudėti tešlą į dubenį, uždengti švariu virtuvės rankšluostėliu ir palikti šiltoje vietoje kilti 1,5-2 val., kol padvigubės.
- Iš pakilusios tešlos suformuoti pailgą kepalą arba galima krėsti į kvadratinę formą, tuomet bus kaip forminė duona. Pridengus rankšluostėliu palaikyti 45 min. Kildinti, kol padvigubės ir kepti 45 - 60 min. iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Ataušinti ant grotelių.
Skanaus!
REKLAMA