Viename dubenyje sumaišomi miltai bei druska. Sudedamas margarinas, alyvuogių aliejus ir viskas išmaišoma. Supilamos su pienu ir cukrumi sumaišytos mielės ir suminkoma vientisa tešla. Tešla paliekama 45 min. pastovėti. Po 45 min. tešla iškočiojame ant aliejumi patepto paviršiaus. Suformuota duona aptepama alyvuogių aliejumi, pabarstoma košerine druska ir rozmarinu. Taip paruošta duona paliekama 15 min. pastovėti ir tuomet kepama apie 35 min. 200 laipsnių temperatūroje. Skanaus.
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus
50 gramų margarino
1 vienetas rozmarino (šakelė)
1 stiklinė kvietinių miltų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
100 mililitrų pieno
1 arbatinis šaukštelis druskos
šiek tiek druskos (košerinė)
50 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Viename dubenyje sumaišomi miltai bei druska. Sudedamas margarinas, alyvuogių aliejus ir viskas išmaišoma. Supilamos su pienu ir cukrumi sumaišytos mielės ir suminkoma vientisa tešla. Tešla paliekama 45 min. pastovėti. Po 45 min. tešla iškočiojame ant aliejumi patepto paviršiaus. Suformuota duona aptepama alyvuogių aliejumi, pabarstoma košerine druska ir rozmarinu. Taip paruošta duona paliekama 15 min. pastovėti ir tuomet kepama apie 35 min. 200 laipsnių temperatūroje. Skanaus.