500 gramų kiaulės faršo (arba kitoks Jūsų mėgstamas įdaras)
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek kvietinių miltų (tiek, kad gautųsi minkoma tešla)
500 mililitrų kefyro
1 arbatinis šaukštelis sodos
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vietoj faršo galime naudoti varškę, dešreles, uogienę, rūkytos vištienos gabaliukus, šoninę ir t.t Jei įdarui naudojame faršą, jį sumaišome su susmulkintu svogūnu, česnaku, druska bei pipirais. Supilame kefyrą į dubenį, sudedame sodą ir išmaišome. Tada įmušame kiaušinį ir beriame miltus, kol tešla gaunasi minkoma rankomis ir nebelipni. Išsikočiojame lakštą, pasiėmę lekštutę ją apipjauname, kad gautųsi apskritimas, įdedame įdaro ir gerai užlipdome kraštus. Kepame įkaitusiame aliejuje, kol paruduos. Skanaus.
Autorius: Dominyka
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
500 gramų kiaulės faršo (arba kitoks Jūsų mėgstamas įdaras)
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek kvietinių miltų (tiek, kad gautųsi minkoma tešla)
500 mililitrų kefyro
1 arbatinis šaukštelis sodos
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vietoj faršo galime naudoti varškę, dešreles, uogienę, rūkytos vištienos gabaliukus, šoninę ir t.t Jei įdarui naudojame faršą, jį sumaišome su susmulkintu svogūnu, česnaku, druska bei pipirais. Supilame kefyrą į dubenį, sudedame sodą ir išmaišome. Tada įmušame kiaušinį ir beriame miltus, kol tešla gaunasi minkoma rankomis ir nebelipni. Išsikočiojame lakštą, pasiėmę lekštutę ją apipjauname, kad gautųsi apskritimas, įdedame įdaro ir gerai užlipdome kraštus. Kepame įkaitusiame aliejuje, kol paruduos. Skanaus.