Dilgėles (geriausia tik lapus) užpilti verdančiu vandeniu (arba pavirinti) ir palaikyti 15 min. (pjaustyti nereikia). Į vandenį sudėti sultinį, pjaustytas bulves, labai smulkiai kapotą kiaušinį, prieskonius ir virti ant silpnos ugnies kol bulvės suminkštės. Pačiam gale sudėkite plautas, smulkintas rūgštynes (be kotelių) ir dilgėles. Kai kurios šeimininkės, kad sriuba būtų sotesnė į ją deda ir perlinių kruopų. Šią sriubą galima virti ir su kitais lapais (burokėlių, runkelių).
Autorius: Lijana
INGREDIENTAI:
4 vienetai bulvių
šiek tiek cukraus
500 gramų dilgėlių (jaunos)
šiek tiek juodųjų pipirų
100 gramų rūgštynių
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
1 vienetas sultinio (kubelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dilgėles (geriausia tik lapus) užpilti verdančiu vandeniu (arba pavirinti) ir palaikyti 15 min. (pjaustyti nereikia). Į vandenį sudėti sultinį, pjaustytas bulves, labai smulkiai kapotą kiaušinį, prieskonius ir virti ant silpnos ugnies kol bulvės suminkštės. Pačiam gale sudėkite plautas, smulkintas rūgštynes (be kotelių) ir dilgėles. Kai kurios šeimininkės, kad sriuba būtų sotesnė į ją deda ir perlinių kruopų. Šią sriubą galima virti ir su kitais lapais (burokėlių, runkelių).