• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai bulvių
  • šiek tiek cukraus
  • 500 gramų dilgėlių (jaunos)
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 100 gramų rūgštynių
  • 1 vienetas kiaušinių
  • šiek tiek druskos
  • 1 vienetas sultinio (kubelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Dilgėles (geriausia tik lapus) užpilti verdančiu vandeniu (arba pavirinti) ir palaikyti 15 min. (pjaustyti nereikia). Į vandenį sudėti sultinį, pjaustytas bulves, labai smulkiai kapotą kiaušinį, prieskonius ir virti ant silpnos ugnies kol bulvės suminkštės. Pačiam gale sudėkite plautas, smulkintas rūgštynes (be kotelių) ir dilgėles. Kai kurios šeimininkės, kad sriuba būtų sotesnė į ją deda ir perlinių kruopų.
    Šią sriubą galima virti ir su kitais lapais (burokėlių, runkelių).

Autorius: Lijana

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai bulvių
  • šiek tiek cukraus
  • 500 gramų dilgėlių (jaunos)
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 100 gramų rūgštynių
  • 1 vienetas kiaušinių
  • šiek tiek druskos
  • 1 vienetas sultinio (kubelis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Dilgėles (geriausia tik lapus) užpilti verdančiu vandeniu (arba pavirinti) ir palaikyti 15 min. (pjaustyti nereikia). Į vandenį sudėti sultinį, pjaustytas bulves, labai smulkiai kapotą kiaušinį, prieskonius ir virti ant silpnos ugnies kol bulvės suminkštės. Pačiam gale sudėkite plautas, smulkintas rūgštynes (be kotelių) ir dilgėles. Kai kurios šeimininkės, kad sriuba būtų sotesnė į ją deda ir perlinių kruopų.
    Šią sriubą galima virti ir su kitais lapais (burokėlių, runkelių).

Autorius: Lijana

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų