INGREDIENTAI:
- 200 gramų dilgėlių
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- 1 vienetas morkų
- šiek tiek petražolių
- 50 gramų rūgštynių
- 1 vienetas svogūnų
- šiek tiek svogūnų (laiškai)
- 1 valgomasis šaukštas konservuotų žirnelių
- šiek tiek druskos
- 1 arbatinis šaukštelis sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Jaunas dilgėles blanširuoti, pertrinti per sietą ir troškinti 10—15 minučių. Į sultinį įdėti morkų, svogūnų, žalių žirnelių, troškintų dilgėlių ir virti 20—25 minutes. Baigiant virti įpilti skrudintų miltų, įdėti lauro lapelių, pipirų, rūgštynių, svogūnų laiškų, petražolių lapų, druskos.
Paduoti su grietine ir virtu kiaušiniu.
REKLAMA