INGREDIENTAI:
- 50 gramų aguonų
- 3 valgomieji šaukštai cukraus
- 500 gramų varškės (liesa)
- 1 vienetas želės (grietinėlės skonio, pakeliai)
- 2 vienetai želės (įvairaus skonio, pakeliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš anksto pasiruošiu vaisinės želė, sustingusią supjaustau gabalėliais.
Varškę, cukrų ir ištirpintą grietinėlės skonio želė sutrinu trintuve (plaktuvu, blenderiu). Gaunasi puri varškės masė.
Į ją suberiu aguonas, sudedu vaisinės želė gabalėlius ir gerai išmaišau.
Dubenį iškloju maistine plėvele, supilu varškes sūrio masę ir 3 valandoms dedu į šaldytuvą.
Sustingus bei atšalus supjaustau riekelėmis ir patiekiu.
Skanaus.
Autorius: Jolanta Muniuvienė