Pirmiausia sutrinama varškė su cukrumi, trupučiuku druskos ir kiaušiniais (cukraus pagal skonį galima dėti ir daugiau). Beveik užvirinamas pienas, juo užplikomos manų kruopos ir gerai išmaišoma, kad nesusidarytų gumuliukai. Į varškės masę sudedama gauta manų kruopų košelė ir viskas išmaišoma. Tada dedama grietinė bei valininis cukrus. Džiovinti abrikosai ir slyvos pasmulkinami. Užplikomi džiovinti vaisiai verdančiu vandeniu ir nukošus dedama į varškės masę. Gerai išmaišius krečiama į riebalais pateptą ir džiūvesėliais pabarstytą kepimo indą. Šaunama į 160-170 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepama apie 35-50 min. (priklausomai nuo apkepo storio). Patiekiama su grietine ar (ir) su braškių, slyvų ar kita uogiene. Skanaus!
Autorius: Žiežula
INGREDIENTAI:
60 gramų abrikosų (džiovinti)
3 valgomieji šaukštai cukraus
0.5 stiklinės slyvų (džiovinti)
2 vienetai kiaušinių
šiek tiek džiūvesėlių
0.5 stiklinės pieno
6 valgomieji šaukštai manų kruopų
0.5 kilogramo varškės
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai grietinės
0.5 stiklinės razinų
0.5 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia sutrinama varškė su cukrumi, trupučiuku druskos ir kiaušiniais (cukraus pagal skonį galima dėti ir daugiau). Beveik užvirinamas pienas, juo užplikomos manų kruopos ir gerai išmaišoma, kad nesusidarytų gumuliukai. Į varškės masę sudedama gauta manų kruopų košelė ir viskas išmaišoma. Tada dedama grietinė bei valininis cukrus. Džiovinti abrikosai ir slyvos pasmulkinami. Užplikomi džiovinti vaisiai verdančiu vandeniu ir nukošus dedama į varškės masę. Gerai išmaišius krečiama į riebalais pateptą ir džiūvesėliais pabarstytą kepimo indą. Šaunama į 160-170 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepama apie 35-50 min. (priklausomai nuo apkepo storio). Patiekiama su grietine ar (ir) su braškių, slyvų ar kita uogiene. Skanaus!