Želatina užpilama 150 ml šalto vandens ir paliekama išbrinkti. Grietinėlė, 75 ml vandens bei cukrus supilama į puodą ir maišant verdama virš mažos ugnies apie 15 min., kol gaunasi vientisa masė. Tuomet sudedama išbrinkusi želatina, išmaišoma ir gauta masė supilstoma į formeles. Padedama nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai masė sustingsta, išimama iš formelių, ant viršaus sudedamos trintos braškės ir papuošiame avietėmis.
Autorius: Virginija
INGREDIENTAI:
1 stiklinė aviečių
100 gramų cukraus
225 mililitrai vandens
200 mililitrų grietinėlės (20% riebumo)
200 gramų braškių (trintos su cukrumi)
20 gramų želatinos (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Želatina užpilama 150 ml šalto vandens ir paliekama išbrinkti. Grietinėlė, 75 ml vandens bei cukrus supilama į puodą ir maišant verdama virš mažos ugnies apie 15 min., kol gaunasi vientisa masė. Tuomet sudedama išbrinkusi želatina, išmaišoma ir gauta masė supilstoma į formeles. Padedama nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai masė sustingsta, išimama iš formelių, ant viršaus sudedamos trintos braškės ir papuošiame avietėmis.