• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek svogūnų
  • šiek tiek silkių (sūdyta)
  • šiek tiek acto (6 proc.)
  • šiek tiek vandens
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Silkę suvyniojam į popieriaus lapą ir padeginame krosnyje, židinyje ar kur kitur ant atviros ugnies (popierius turėtų visiškai sudegti, o ir pati silkė gerokai apsvilti). Tuomet nuvalom nuo silkės popieriaus likučius, plėšome silkę mažais gabalėliais, išrenkame ašakas ir dedam švarią žuvytę į indą kuriame ruošime sriubą.Tada į indą su silke, pilame atšaldyto virinto vandens, šlakelį acto, druskos, maltų juodųjų pipirų, smulkiai supjaustytą svogūną (galima žiupsnelį cukraus, švelnesnis skonis bus).Gerai išmaišome ir skanaus!
    Produktų kiekis priklauso nuo to kaip aštriai mėgstate valgyti, kiek silkės įdėsite taip pat priklauso tik nuo jūsų skonio.
    O Kalėdų rytą prosenelė visuomet vaišindavo rūgusiu pienu apibarstytu degintos silkės gabalėliais (kūčių silkės likučiai).Apsivalgymas!Kas neragavote, būtinai siūlau paragauti.

Autorius: jurga

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek svogūnų
  • šiek tiek silkių (sūdyta)
  • šiek tiek acto (6 proc.)
  • šiek tiek vandens
  • šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Silkę suvyniojam į popieriaus lapą ir padeginame krosnyje, židinyje ar kur kitur ant atviros ugnies (popierius turėtų visiškai sudegti, o ir pati silkė gerokai apsvilti). Tuomet nuvalom nuo silkės popieriaus likučius, plėšome silkę mažais gabalėliais, išrenkame ašakas ir dedam švarią žuvytę į indą kuriame ruošime sriubą.Tada į indą su silke, pilame atšaldyto virinto vandens, šlakelį acto, druskos, maltų juodųjų pipirų, smulkiai supjaustytą svogūną (galima žiupsnelį cukraus, švelnesnis skonis bus).Gerai išmaišome ir skanaus!
    Produktų kiekis priklauso nuo to kaip aštriai mėgstate valgyti, kiek silkės įdėsite taip pat priklauso tik nuo jūsų skonio.
    O Kalėdų rytą prosenelė visuomet vaišindavo rūgusiu pienu apibarstytu degintos silkės gabalėliais (kūčių silkės likučiai).Apsivalgymas!Kas neragavote, būtinai siūlau paragauti.

Autorius: jurga

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų