Datules susmulkiname. Vandenį užviriname ir suberiame kavą, sodą ir vanilinį cukrų. Išmaišome ir suberiame susmulkintas datules. Paverdame apie 1 minutę, kad datulės šiek tiek pasileistų. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Įmušame kiaušinius ir gerai išplakame. Tuomet sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos ir šį birių produktų mišinį įmaišome į tešlą.
Į tešlą įmaišome datulių mišinį. Kai tešlą dar kartą gerai išmaišome, supilame į kepimo formą ir pašauname 40 minučių į 180° C orkaitę.
Skanaus!
Autorius: Alina
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
250 gramų datulių
60 gramų kakavos
1.5 valgomojo šaukšto kavos (tirpi)
2 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų vandens
1 arbatinis šaukštelis sodos
šiek tiek druskos
150 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Datules susmulkiname. Vandenį užviriname ir suberiame kavą, sodą ir vanilinį cukrų. Išmaišome ir suberiame susmulkintas datules. Paverdame apie 1 minutę, kad datulės šiek tiek pasileistų. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Įmušame kiaušinius ir gerai išplakame. Tuomet sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos ir šį birių produktų mišinį įmaišome į tešlą.
Į tešlą įmaišome datulių mišinį. Kai tešlą dar kartą gerai išmaišome, supilame į kepimo formą ir pašauname 40 minučių į 180° C orkaitę.