Prieskoninės daržovės sukapojamos, pakepinamos riebaluose, užpilamos vandeniu ir verdamos ant silpnos ugnies. Iškoštas sultinys tinka sriuboms gaminti. Pagal skonį jį galima pagardinti pomidorų tyre. Skanaus.
Autorius: Ginta
INGREDIENTAI:
5 vienetai juodųjų pipirų
2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
4 vienetai morkų
1 vienetas petražolių (šaknelė)
1 vienetas porų
1 vienetas salierų
2 vienetai svogūnų
2 valgomieji šaukštai taukų (riebalų)
6 stiklinės vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Prieskoninės daržovės sukapojamos, pakepinamos riebaluose, užpilamos vandeniu ir verdamos ant silpnos ugnies. Iškoštas sultinys tinka sriuboms gaminti. Pagal skonį jį galima pagardinti pomidorų tyre. Skanaus.