INGREDIENTAI:
- 8 vienetai bulvių
- 1 valgomasis šaukštas kmynų
- 0.5 arbatinio šaukštelio muskato (maltas)
- 3 vienetai svogūnų
- 200 gramų kiaulienos kumpio (karštai rūkytas)
- 3 vienetai kiaušinių
- 100 gramų parmezano sūrio (tarkuotas)
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 1 stiklinė grietinės
- šiek tiek baltųjų pipirų (malti)
- 1 valgomasis šaukštas žalumynų (smulkinti)
- 250 gramų sūris (tarkuotas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulves su lupenomis išvirti pasūdytame vandenyje, įbėrus šaukštą kmynų. Atvėsinti, nulupti, supjaustyti griežinėliais.
Tarkuotą sūrį sumaišyti su grietine, įmušti kiaušinį, įberti malto muskato, pagal skonį baltųjų pipirų, gerai išplakti.
Kumpį ir svogūną supjaustyti kubeliais, apkepinti svieste.
Į išteptą sviestu kepimo formą sudėti didesnę dalį svogūnų ir kumpio masės, tada sluoksnį bulvių ir užpilti sūriu, išplaktu su kiaušiniais. Suberti likusius svogūnus su kumpiu, užbarstyti parmezano sūrį.
Kepti vidutinio karštumo orkaitėje, kol pasidengs auksine plutele.
Ištraukus pabarstyti smulkintais žalumynais.
REKLAMA