Cukinijas nuplauname, nusausiname ir supjaustome į maždaug 5 cm. ilgio gabalėlius. Lenkto peilio pagalba išpjauname viduriukus, bet ne iki dugno, reikia palikti dugnelį, kad į skardą neišbėgtų sultys. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepiname kubeliais pjaustytą svogūną, vėliau sudedame faršą, prieš pabaigą suberiame mairūną, druską, pipirus bei sutrintus česnakus. Viską gerai išmaišome ir paliekame, kad šiek tiek pravėstų. Atvėsus įdarui įmušame kiaušinį, išmaišome ir pridedame įdaro į paruoštas statinaites. Statinaites dedame į kepimo indą (galima į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi) ir į įkaitintą orkaitę apie 15 min. kol faršo paviršius gražiai apskrus, o cukinijos suminkštės. Galima paviršių pabarstyti sūriu.
Patiekti su česnakiniu arba pomidorų padažu.
Autorius: Neringa
INGREDIENTAI:
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 arbatinis šaukštelis mairūnų (viršūnėlių)
1 vienetas svogūnų
400 gramų jautienos faršo (ar kiaulienos)
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos (jūros)
2 vienetai cukinijos (nedidelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Cukinijas nuplauname, nusausiname ir supjaustome į maždaug 5 cm. ilgio gabalėlius. Lenkto peilio pagalba išpjauname viduriukus, bet ne iki dugno, reikia palikti dugnelį, kad į skardą neišbėgtų sultys. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepiname kubeliais pjaustytą svogūną, vėliau sudedame faršą, prieš pabaigą suberiame mairūną, druską, pipirus bei sutrintus česnakus. Viską gerai išmaišome ir paliekame, kad šiek tiek pravėstų. Atvėsus įdarui įmušame kiaušinį, išmaišome ir pridedame įdaro į paruoštas statinaites. Statinaites dedame į kepimo indą (galima į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi) ir į įkaitintą orkaitę apie 15 min. kol faršo paviršius gražiai apskrus, o cukinijos suminkštės. Galima paviršių pabarstyti sūriu.