INGREDIENTAI:
- 1 vienetas citrinų (žievelė)
- 450 gramų cukraus
- 2 vienetai gvazdikėlių
- 250 gramų svarainių
- 600 mililitrų vandens
- 1 gramas citrinos rūgšties
- 1 kilogramas cukinijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Cukinijas nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Paruoštas cukinijas mirkyti 80 C pasaldintame ir parūgštintame vandenyje 5 - 6 min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išimti sėklas. Cukinijas ir svarainius sluoksniais dėti į pasterizavimui paruoštus stiklainius ir užpilti sirupu iš cukraus, vandens, gvazdikėlių, citrinos žievelės, citrinos rūgšties. Sirupui vartoti vandenį, kuriame buvo mirkytos cukinijos.
REKLAMA