125 gramai pelėsinio sūrio (mėlynasis arba Gorgonzola)
šiek tiek druskos
1.5 litro sultinio (vištienos)
1 vienetas cukinijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supyliau į puodą sultinį ir užvirinau. Cukiniją nuploviau, nulupau, išėmiau sėklas ir supjausčiau minkštimą kubeliais. Sudėjau į užvirusį sultinį cukinijos kubelius bei smulkintą sūrį ir viriau apie 5 min. Po 5 min. nukėliau puodą nuo ugnies ir viską sutryniau blenderiu. Tuomet paviriau dar apie 3 min. Po 3 min. supyliau grietinėlę, sudėjau pakepintus kedro riešutus, baziliką, paskaninau druska bei pipirais ir išmaišiusi patiekiau. Skanaus.
Autorius: Ineta
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų (šviežias, kapotas)
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek kedro riešutų
1.5 valgomojo šaukšto grietinėlės
125 gramai pelėsinio sūrio (mėlynasis arba Gorgonzola)
šiek tiek druskos
1.5 litro sultinio (vištienos)
1 vienetas cukinijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Supyliau į puodą sultinį ir užvirinau. Cukiniją nuploviau, nulupau, išėmiau sėklas ir supjausčiau minkštimą kubeliais. Sudėjau į užvirusį sultinį cukinijos kubelius bei smulkintą sūrį ir viriau apie 5 min. Po 5 min. nukėliau puodą nuo ugnies ir viską sutryniau blenderiu. Tuomet paviriau dar apie 3 min. Po 3 min. supyliau grietinėlę, sudėjau pakepintus kedro riešutus, baziliką, paskaninau druska bei pipirais ir išmaišiusi patiekiau. Skanaus.