• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • 3/4 stiklinės cukraus pudros
  • 180 gramų margarino (kambario temperatūros)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 3/4 arbatinio šaukštelio sodos
  • 180 gramų varškės
  • šiek tiek vanilinio cukraus

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas citrinų
  • 3/4 stiklinės cukraus pudros
  • 180 gramų margarino (kambario temperatūros)
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 3/4 arbatinio šaukštelio sodos
  • 180 gramų varškės
  • šiek tiek vanilinio cukraus

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Atskirkite baltymus nuo trynių ir padėkite į šaldytuvą.
    Margarinas sumaišykite su cukraus pudra.
    Nesustojant maišyti vienu metu įdėkite kiaušinių trynius ir varškę.
    Po to į tešlą įdėti citrinos žievelę (tik tą plonytę – geltoną).
    Po to nulupkite citriną, atskirkite jos minkštimą nuo „grotelių (odelių)“ ir smulkiai smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su soda.
    Suberkite miltus į tešlą ir gerai išmaišykite.
    Įdėkite citrinos minkštimą, sumaišytą su soda, ir vanilinį cukrų.
    Baltymus suplakite iki kietų „pikų“ ir įmaišykite į tešlą dviem etapais.
    Tešlą sudėkite į kekso formą ir kepkite 180° C laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.

    SkAnAuS!

Autorius: Irina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų