Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi, įmušti kiaušinį ir paplakti dar. Suberti miltus, žiupsnelį druskos, gerai išmaišyti. Tešlą prispausti prie apvalios išardomos skardos, išklotos kepimo popieriumi, dugno ir kraštų. Įdarui trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi. Sudėti varškę, grietinę, tarkuotą citrinos žievelę, miltus, mirkytas razinas. Galiausiai atsargiai įmaišyti į varškės masę ir plaktus baltymus. Įdarą sudėti ant tešlos skardoje, kepti 200 laipsnių orkaitėje 35-40 minučių. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
200 mililitrų cukraus (įdarui)
2 valgomieji šaukštai cukraus (papločiui)
3 vienetai kiaušinių (įdarui)
1 vienetas kiaušinių (papločiui)
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų (įdarui)
200 mililitrų kvietinių miltų (papločiui)
500 gramų varškės (įdarui)
šiek tiek druskos (papločiui)
100 gramų sviesto (papločiui)
200 gramų grietinės (įdarui)
100 mililitrų razinų (įdarui)
1 vienetas citrinos žievelės (sutarkuota, įdarui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi, įmušti kiaušinį ir paplakti dar. Suberti miltus, žiupsnelį druskos, gerai išmaišyti. Tešlą prispausti prie apvalios išardomos skardos, išklotos kepimo popieriumi, dugno ir kraštų. Įdarui trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi. Sudėti varškę, grietinę, tarkuotą citrinos žievelę, miltus, mirkytas razinas. Galiausiai atsargiai įmaišyti į varškės masę ir plaktus baltymus. Įdarą sudėti ant tešlos skardoje, kepti 200 laipsnių orkaitėje 35-40 minučių. Skanaus!