• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas citrinų
  • 175 gramai kvietinių miltų
  • 175 gramai cukraus
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 75 gramai sviesto
  • šiek tiek cukraus pudros
  • 175 gramai sūris (rikota)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai kiaušinių
  • 1 vienetas citrinų
  • 175 gramai kvietinių miltų
  • 175 gramai cukraus
  • 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 75 gramai sviesto
  • šiek tiek cukraus pudros
  • 175 gramai sūris (rikota)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Citrina švariai nuplaunama, nutarkuojama žievelė, išspaudžiami 3 valg. šaukštai citrinos sulčių.
  2. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių.
  3. Suminkštintas sviestas ištrinamas su cukrumi. Sudedama ricotta ir gerai ištrinama. Pastoviai maišant po vieną sudedami kiaušinių tryniai. Suberiamos citrinos žievelės, 2 valg. šaukštai miltų, supilamos citrinos sultys ir išmaišoma. Likę miltai sumaišomi su kepimo milteliais, suberiami į tešlą ir išmaišomi.
  4. Baltymai išplakami iki standžių putų ir supilami į tešlą. Viskas atsargiai išmaišoma. Į kepimo formą (22 cm skersmens) išteptą sviestu, supilama paruošta tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180°C temperatūroje apie 40 – 45 min. Iškepęs citrininis pyragas su rikota paliekamas orkaitėje 10 min. pravėsti.
  5. Pyragas išimamas iš kepimo formos, apibarstomas cukraus pudra ir patiekiamas.

Autorius: Gintarė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų