Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo formą ištepkite sviestu ir apibarstykite šaukštu miltų. Išsukite sviestą su baltuoju ir vaniliniu cukrumi, druska. Po to įmuškite ir įmaišykite kiaušinius, citrinos sultis ir žievelę, kepimo miltelius ir miltus. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą. Kepkite apie 45-55 minutes. Iškepusį pyragą ištraukite iš orkaitės ir palikite, kad pravėstų. Po to aptepkite cukraus pudros ir citrinos sulčių mase.
Autorius: Živilė
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų (aptepimui)
1 vienetas citrinų (ir sultys, ir žievelė)
150 gramų cukraus pudros (aptepimui)
150 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
šiek tiek druskos
200 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
12 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo formą ištepkite sviestu ir apibarstykite šaukštu miltų. Išsukite sviestą su baltuoju ir vaniliniu cukrumi, druska. Po to įmuškite ir įmaišykite kiaušinius, citrinos sultis ir žievelę, kepimo miltelius ir miltus. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą. Kepkite apie 45-55 minutes. Iškepusį pyragą ištraukite iš orkaitės ir palikite, kad pravėstų. Po to aptepkite cukraus pudros ir citrinos sulčių mase.