INGREDIENTAI:
- 225 gramai kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 100 gramų sviesto
- 3 arbatiniai šaukšteliai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Citrininiam įdarui:
3 š. kukurūzų krakmolo;
50 g cukraus;
2 didelių citrinų sultys ir nutarkuota žievelė;
150 ml vandens;
2 didelių kiaušinių tryniai;
15 g sviesto;
Morenginiam sluoksniui:
2 didelių kiaušinių baltymai;
80 g cukraus pudros.
Į miltus sumaišytus su druska, įpjaustyti sviestą ir trinti tarp pirštų ar kapoti peiliu, kol neliks sausų miltų ir gausis trupiniai. Sudėti grietinę ir išminkyti (jeigu masė per kieta, dar įdėti truputį grietinės). Uždengus padėti pusvalandžiui ar valandai į šaldytuvą.
Tešla iškloti formeles, jas uždengti apspaudžiant folija ir kelias minutes pakepti 200 laipsnių temperatūroje. Vėliau foliją nuėmus dar kepti kelias minutes, kol gražiai paruduos.
Įdarui sumaišyti cukrų, citrinos žievelę ir kukurūzų krakmolą. Įpilti kelis šaukštus vandens ir išmaišyti. Likusį vandenį su citrinos sultimis užvirinti, uspilti krakmolo tirpalą ir maišant virti, kol sutirštės. Pavirti ant silpnos ugnies 3 minutes. Sudėti trynius, sviestą ir maišant dar minutę pavirti.
Morengams išplakti baltymus kol suputos, tada po šaukštelį dėti cukraus pudrą. Plakti iki žvilgančios, standžios masės.
Į tešlos krepšelius pilti citrininį įdarą, uždėti baltymų sluoksnį ir kepti 180 laipsnių temperatūroje 7-12 minučių. Atvėsinus įdėti į šaldytuvą.
Gavosi 3 pyragėliai (apie 8 cm skermens)
Autorius: http://forelle.blogas.lt