Nešaltą sviestą ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Įplakti kiaušinius.
Supilti nešaltą pieną.
Supilti miltus su kepimo milteliais, išmaišyti. Įtarkuoti citrinos žievelės.
Kepimo formą ištepti sviestu, supilti pusę tešlos, suberti miltuotas džiovintas slyvas, užkloti likusia tešla.
Kepti 30-40 min. 180-200 laipsnių orkaitėje.
Cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis ir aplieti pyragą. Palaikyti orkaitėje, kad apdžiūtų. Galima puošti riešutais ir gėle iš citrusinių vaisių žievės.
Autorius: Regina
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
4 valgomieji šaukštai cukraus pudros
4 valgomieji šaukštai cukraus
200 gramų slyvų (džiovintos)
4 vienetai kiaušinių
10 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų
5 valgomieji šaukštai pieno
180 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių (lygūs)
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nešaltą sviestą ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Įplakti kiaušinius.
Supilti nešaltą pieną.
Supilti miltus su kepimo milteliais, išmaišyti. Įtarkuoti citrinos žievelės.
Kepimo formą ištepti sviestu, supilti pusę tešlos, suberti miltuotas džiovintas slyvas, užkloti likusia tešla.
Kepti 30-40 min. 180-200 laipsnių orkaitėje.
Cukraus pudrą sumaišyti su citrinos sultimis ir aplieti pyragą. Palaikyti orkaitėje, kad apdžiūtų. Galima puošti riešutais ir gėle iš citrusinių vaisių žievės.