Labai minkšti, labai purūs ir labai nuodėmingi keksiukai, kuriems neįmanoma atsispirti. Tiesiog tirpstantys burnoje.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 320 gramų miltai
- 250 gramų grietinės
- 3 vienetai kiaušinių
- 200 gramų cukraus
- 100 gramų aliejaus
- 1 vienetas citrinų
- 1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 18
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Viename inde sumaišyti sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų.
- Kitame inde kambario temperatūros kiaušinius išplakti su cukrumi iki purumo.
- Įmušti kiaušinius, suberti citrinos žieveles ir supilti citrinos sultis. Gerai viską išplakti.
- Į gautą masę įdėti grietinę. Išplakti.
- Įpilti aliejaus. Išplakti.
- Po truputį suberti miltų mišinį, lengvai išmaišyti.
- Paruoštą tešlą paskirstyti į keksiukų formeles.
- Keksiukus dėti į iki 180°C įkaitinta orkaitę.
- Kepti apie 20 minučių, kol keksiukai pakils ir gražiai parus.
- Keksiukus apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
REKLAMA