INGREDIENTAI:
- 3 vienetai bulvių (virtos)
- 1 kilogramas bulvių (žalios)
- 1 vienetas kiaušinių
- 300 gramų varškės
- šiek tiek druskos
- 20 gramų sviesto
- 1 valgomasis šaukštas grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sutrinkite ir sudėkite į išsunktas sutarkuotas bulves. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Varškę pertrinkite pro sietelį arba gerai ištrinkite, sudėkite sviestą, grietinę, kiaušinį, prieskonius, druską ir gerai išmaišykite. Bulvių masę išskirstykite kiaušinio dydžio gabalėliais, plonai išplokite, į vidurį dėkite dalį varškės įdaro, kraštus užspauskite ir padarykite apvalios formos cepeliną. Paruoštus cepelinus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 15 min. Valgykite su sviestu, grietine ar spirgučiais.
REKLAMA