Sutarkuoti nuluptas bulves ir jas nusunkti. Nusunktą skystį palikti pastovėti, nes turi nusėsti krakmolas, po 10-15 minučių galima nuplikyti verdančiu vandeniu ir sudėti į bulvių tarkį. Susmulkinti svogūnus ir pakepti su 1-2 šaukštais alyvuogių aliejaus, sumaišyti su mėsa, smulkintu česnaku, prieskoniais ir mairūnu. Imti bulvių masės, suploti, į vidų dėti mėsos rutuliuką ir gražiai paslėpti mėsą tarp bulvių. Rankas suvilgyti vandenyje (vanduo padės juos gražiau formuoti) ir formuoti cepelinus. Cepelinus virti pasūdytame vandenyje apie 40 minučių. Cepelinai valgomi su pakepintų lašinukų ir svogūnų padažu. Skanaus.
Autorius: Ilona
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo bulvių
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
2 valgomieji šaukštai krakmolo
0.5 arbatinio šaukštelio mairūnų (džiovintas)
1 vienetas svogūnų
300 gramų kiaulės faršo
šiek tiek druskos
1 arbatinis šaukštelis vorčesterio padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sutarkuoti nuluptas bulves ir jas nusunkti. Nusunktą skystį palikti pastovėti, nes turi nusėsti krakmolas, po 10-15 minučių galima nuplikyti verdančiu vandeniu ir sudėti į bulvių tarkį. Susmulkinti svogūnus ir pakepti su 1-2 šaukštais alyvuogių aliejaus, sumaišyti su mėsa, smulkintu česnaku, prieskoniais ir mairūnu. Imti bulvių masės, suploti, į vidų dėti mėsos rutuliuką ir gražiai paslėpti mėsą tarp bulvių. Rankas suvilgyti vandenyje (vanduo padės juos gražiau formuoti) ir formuoti cepelinus. Cepelinus virti pasūdytame vandenyje apie 40 minučių. Cepelinai valgomi su pakepintų lašinukų ir svogūnų padažu. Skanaus.