INGREDIENTAI:
- 1 vienetas apelsinų (tarkuota žievelė)
- šiek tiek česnakų (laiškai)
- 2 vienetai česnakų (skiltelės)
- 1 valgomasis šaukštas čiobrelių (smulkinti, švieži)
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 6 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- šiek tiek acto (balzaminis)
- šiek tiek jogurto (natūralus)
- 1 vienetas apelsinų sulčių
- 3 valgomieji šaukštai grietinėlės
- šiek tiek druskos
- 1 litras sultinio (vištienos ar jautienos)
- 500 gramų burokėlių (virti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sumaišykite jogurtą su smulkiai sukapotais česnakų laiškais, supilkite į ledukų formeles ir sušaldykite šaldiklyje.
Virtus burokėlius smulkiai sukapokite. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir, įbėrę druskos bei pipirų, pakepinkite susmulkintus svogūnus, česnakus, čiobrelius. Tada suberkite burokėlių kubelius, įpilkite acto, supilkite sultinį, apelsino sultis ir suberkite žieveles. Pavirinkite 10 min., nukelkite indą nuo ugnies ir viską sutrinkite trintuve. Tuomet įpilkite grietinėlės ir išpilstykite į lėkštes..
Į kiekvieną lėkštę įdėkite po kelis kubelius sušaldyto jogurto ir patiekite į stalą.
REKLAMA