INGREDIENTAI:
- 10 vienetų gvazdikėlių
- 500 gramų medaus
- 100 gramų juodos duonos (ruginė, naminė)
- 10 litrų vandens (šaltinio)
- 1 kilogramas burokėlių
- 20 vienetų razinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Burokėlius išvirti, nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Vandenį su gvazdikėliais užvirinti, į jį sudėti sutarkuotus burokėlius ir palaikyti 10-20 min. Skystį perkošti, ataušinti, įdėti raugą, įmaišyti medų ir pastatyti šiltoje vietoje, kad gira įrūgtų. Kai gira įrūgs, suberti razinas (į litrinį butelį 3 razinas). Po to ją supilstyti į butelius arba į statinaitę ir sandariai uždaryti. Girą galima gerti sekančią dieną. Ji yra saldžiarūgščio savito skonio.
Autorius: Vincentas Sakas