INGREDIENTAI:
- 12 vienetų bulvių
- 0.5 arbatinio šaukštelio mairūnų
- 2 vienetai svogūnų
- 20 gramų kiaulės lašinių
- 3 vienetai kiaulienos žarnų
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įdarui nuskustos bulvės sutarkuojamos. Lašiniukai smulkiai supjaustomi ir pakepinami su kapotais svogūnais. Jais užpilami paruošti tarkiniai, suberiamas mairūnas, pasūdoma. Viskas gerai išmaišoma.
Žarnos gerai išvalomos, ištrinamos druska ir kapotu česnaku, išplaunamos ir nekietai prikemšamos bulvių įdaro. Skarda ištepama riebalais, įpilama truputį vandens ir laisvai sudedamos prikimštos žarnos (vėdarai). Skarda su vėdarais dedama į karštą orkaitę ir po 5—10 min. žarnos keliose vietose subadomos adata, kad nesutrūkinėtų. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje, retkarčiais palaistant riebalais. Jei reikia, apverčiama. Tiekiama pašildytame pusdubenyje, užpylus spirgučiais.
REKLAMA