Į faršą sudėti džiūvėsėlius, druską, maltus pipirus ir gerai išmaišyti. Iš mėsos suformuoti kukuliukus. Susmulkinti nuluptus svogūnus. Sutarkuoti nuskustas morkas. Bulves nuskusti, nuplauti ir supjaustyti kubeliais. Į verdantį pasūdytą vandenį sudėti bulves, svogūnus, morkas, paskaninti druska bei pipirais ir užvirti. Užvirus sudėti mėsos kukuliukus, lauro lapelius ir virti apie 15-20 min. Patiekti šiltą su smulkintais žalumynais.
Autorius: Vaiva
INGREDIENTAI:
700 gramų bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek juodųjų pipirų (žirneliai)
3 vienetai laurų lapų (lapeliai)
250 gramų morkų
250 gramų svogūnų
500 gramų kiaulės faršo
3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių (malti)
šiek tiek druskos
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į faršą sudėti džiūvėsėlius, druską, maltus pipirus ir gerai išmaišyti. Iš mėsos suformuoti kukuliukus. Susmulkinti nuluptus svogūnus. Sutarkuoti nuskustas morkas. Bulves nuskusti, nuplauti ir supjaustyti kubeliais. Į verdantį pasūdytą vandenį sudėti bulves, svogūnus, morkas, paskaninti druska bei pipirais ir užvirti. Užvirus sudėti mėsos kukuliukus, lauro lapelius ir virti apie 15-20 min. Patiekti šiltą su smulkintais žalumynais.