INGREDIENTAI:
- 500 gramų bulvių
- 2 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- šiek tiek petražolių
- 1 vienetas svogūnų
- 200 gramų kiaulės lašinių
- 1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai grietinės
- 1 litras sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulves nuskusti, supjaustyti kubeliais, išvirti sultinyje. Išvirusias išgriebti, sutrinti šakute ir vėl sudėti į sultinį.
Lašinukus supjaustyti kubeliais, pakepinti su smulkiai supjaustytais svogūnu ir česnakais, įberti miltus, pakepinti kol parusvės. Viską supilti į sriubą, gerai išmaišyti, pavirinti. Sudėti smulkintas petražoles, druską, pipirus, nukelti nuo ugnies, sudėti grietinę.
REKLAMA