INGREDIENTAI:
- 1/3 stiklinės aguonų
- 12 vienetų bulvių
- 5 valgomieji šaukštai cukraus pudros
- 1.5 valgomojo šaukšto taukų (riebalų)
- 3 vienetai kiaušinių
- 150 gramų kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 6 valgomieji šaukštai sviesto
- 3 valgomieji šaukštai grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Aguonos užplikomos verdančiu vandeniu ir pamažu verdamos, kol suminkštėja: tada nusunkiamos. Bulvės išverdamos ir sumalamos mėsamale kartu su aguonomis. Į masę įmušami kiaušiniai, sudedama grietinė, miltai, 3 šaukštai tirpinto sviesto, cukrus ir sumaišoma. Daromi graikinio riešuto dydžio kukuliai ir verdami vandenyje. Tiekiami užpilti sviestu.
REKLAMA